Боряна Линдингер

Боряна Линдингер

Боряна Линдингер завършва банково дело във Виена и заедно с работата си като частен банкер, популяризира българското вино в Австрия. През последните 20 години е била съдружник във винен бар, организирала е дегустации и винени пътувания. Тя е приятелският коректив от чужбина!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 15/ 16/ 17/ 18

Георги Георгиев

Георги Георгиев

Георги Георгиев е магистър по икономика. След кратко лутане във финансови организации, решава да бъде част от една от най-успешните винени инвестиции в страната. Последните повече от 15 години професионално е изцяло свързан с виното. Опитва се да търси баланса и да му се наслаждава. Паметта на дегустациите!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 18/ 19/ 20

Десислав Звънчаров

Десислав Звънчаров

Десислав Звънчаров завършва НАТФИЗ. Любовта си към виното въплъщава в дългогодишен практически опит във винения туризъм и ресторантьорството. Насочва усилията си в подкрепа на българското вино и конкурентноспособността на българските вина и винопроизводители. Консултира ресторанти в страната при изготвяне на винените им листи. Той е емоцията при дегустациите!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 16/ 19/ 20

Елисавета Захариева

Елисавета Захариева

Елисавета Захариева е първата българка с докторска степен по винен маркетинг, притежател на WSET Advanced Certificate. Автор в редица български и чуждестранни издания. Журира в престижни международни винени конкурси. Тя е езикът при дегустациите!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 15/ 16/ 17/ 18/ 19/ 20/ 21/ 22

Димитър Коритаров

Димитър Коритаров

Димитър Коритаров е инженер, живее и работи в Пловдив. Познава повечето български изби, колекционира български и чуждестранни вина. Посетил е много изби и винени излoжения, както в България, така и по света. Има диплом за завършен мастер клас към Асоциацията на сомелиерите в САЩ. Удоволствие е да се дегустира с него!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 15/ 16/ 17/ 18/ 19/ 20

Емануил Рачев

Емануил Рачев

Емануил Рачев e инженер химик. Завършва няколко курса на винeна тематика, както и майсторски класове при различни български и чуждестранни лектори. Създател и собственик на бранда Vinissimo. Посетил е изби във всички винени региони. Той е строгият поглед при дегустациите!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 15/ 16/ 17/ 18/ 19/ 20/ 21/ 22

Слави Райчев

Слави Райчев

Слави Райчев е сомелиер. Завършва Софийска професионална гимназия по туризъм, специализира в Италия. Работи във водещи ресторанти, лауреат е на международни конкурси за сомелиери, участва като жури във винени конкурси. Погледът на сомелиера!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 15/ 17

Мария Рачева

Мария Рачева

Мария Рачева е инженер химик с магистратура и в областта на екологията. Завършва няколко курса на винeна тематика, както и майсторски класове при различни лектори. Посетила е винарски изби във всички винени региони. Тя е носът при дегустациите!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 15/ 16/ 17/ 18/ 19/ 20/ 21/ 22

Ясен Панов

Ясен Панов

Ясен Панов е художник. Има интерес към виното от 30 години. Години наред е художествен директор на списание „Бакхус“. Той е цветът при дегустациите!

Дегустатор за следните издания: KA&TA 13/ 14/ 15/ 16/ 17/ 18/ 19/ 20/

Светлана Славова

Светлана Славова е икономист. Преди време ръководи един от най-големите производители на вино у нас. За нея виното освен професия е и хоби. Има посещения в изби навсякъде по света и участва в многобройни дегустации.

Георги Михов

Георги Михов е сомелиер, сертифициран от Court of Master Sommeliers (London). Притежава WSET Level 3. Работи като сомелиер в елитен частен клуб и като консултант-сомелиер в телевизионно кулинарно предаване. Води обучения и консултира ресторанти в страната. Участва като жури в международни конкурси за вино. Има посещения в изби в Европа и в Китай.

Живко Георгиев

Живко Георгиев завършва право. От 10 години се интересува от вино и води собствен блог по темата. Има посещения в изби в Австрия, Франция, Гърция и България.

Ирена Панова

Ирена Панова е художник. Виното е част от нейната професия през последните 12 години. Завършва няколко курса на винарска тематика. Преди време собственик на винен бар в София с над 400 етикета вино. Има посещения в изби в Австрия, Франция, Италия, Германия, Южна Африка, Нова Зеландия, Словакия, Испания, Малта, Гърция, Македония и България.

Христофор Бунарджиев

Христофор Бунарджиев  се занимава професионално с агробизнес. Любител и познавач на виното, отделил над 25 години за създаването на колекция от 1500 бутилки вино от България и света. Трупа опит и знания във винените турове в Бордо, Бургундия и Рона, Пиемонте и Тоскана, Рейн и Мосел, Южна Африка, Чили, Напа и Сонома. В контакт е със световноизвестни винени специалисти. Участва в журито на единствения засега конкурс за българско вино на годината.